Várandósnak lenni jó dolog. Mondom ezt akkor is, hogyha mögöttem van két hónap émelygés, hányás. Akkor is, hogyha egyéb problémák miatt átmenetileg minden egy kicsit nehezebb. Azonban az, hogy növekszik egy új élet az ember lánya pocijában, nagyszerű érzés. Főleg, amikor már "kommunikálni" is lehet. Biztosan olvastad, hogy a 18. héttől hall a pici, sőt előbb utóbb a fényt is érzékeli. Ne habozz tehát és beszélgess vele sokat. Meséld el, amit még nem lát. Amikor még lapos volt a hasam kicsit hülyén éreztem magam, ha beszélgettünk, de most már, hogy kirúgja az oldalam egészen természetessé váltak a közös zenehallgatások és a hasfalon történő érintkezések.
Sok könyv és weboldal van, ahol tudod követni, hogy melyik héten mi történik, erről a webhelyeket vannak linkek és könyvet is ajánlottam. Rengeteg jótanács van, amelyek, hol jobban, hol kevésbé, segítenek, hogy még jobb legyen az a 9 (illetve majdnem 10) hónap és aztán a szülés is.
Én itt alant inkább olyan praktikus információkat teszek közzé, amelyekhez talán nehezebb hozzájutni.Megpróbáltam csoportosítani is, hogy egyszerűbb legyen a keresgélés.

A kismamaboltok listáján rövid infókkal itt találod.
Hasznos címek még a bababoltok lelőhelyei is.
További fontos rész a gyás, gyes, gyed és azzal kapcsolatos problémakör.
Ide gyűjtöttem, hogy mi is szükséges kelengyeként, kórházba. A baba-mama listák tehát erről szólnak.